maandag 28 april 2014

Kikkererwtensalade met zevenblad


Ik houd van wildplukken. Zelf je eten bij elkaar scharrelen, buiten zijn. Echt eten zoals de natuur het bedoeld heeft. Wilde kruiden geven veel smaak en zijn heel rijk aan voedingsstoffen, waardoor je er vaak maar weinig van nodig hebt om je 'gevoed' te voelen. Bovendien zijn ze gratis en onbespoten. Beter dan biologisch zelfs: want niet door mensen gecultiveerd... pure superfoods van moeder natuur!

Zevenblad is een heerlijke groente met een wat kruidige, citroenige smaak. Je kunt het gebruiken als spinazie: rauw, door de sla of smoothie, maar ook geblancheerd of gewokt kun je er heerlijke dingen mee maken. Fijn om samen met je kinderen te plukken en het daarna samen op te eten! Zevenblad zit vol vitamine C en is rijk aan mineralen. Het werkt gunstig op blaas en nieren en is een natuurlijke rustbrenger. En the best part... het is gratis en altijd biologisch :). Oh wacht, dat had ik al gezegd.

De jonge blaadjes zijn het lekkerst, vooral in koude bereidingen, want die zijn nog mals en sappig. Jonge blaadjes zijn wat puntiger en hebben een glans.

Voor deze salade neem je:
1 cup kikkererwten (week droge kikkererwten 12-24 uur en kook ze daarna +- 45 minuten tot ze zacht genoeg zijn)
1/2 cup linzen (droge linzen liefst ook een nachtje weken, dan gaar koken in 20-40 min)
1,5 avocado, in blokjes
1 kleine rode paprika, fijngesneden
paar handjes fijngehakte jonge zevenbladtoppen
1 hand fijngehakte platte peterselie
klein scheutje appelazijn
peper en zout

Enjoy <3 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten