vrijdag 20 juli 2012

Chia chocolate mousse


Ik hield nooit zo van chocolade. Marsen, snickers, brokken, repen... aan mij niet zo besteed. Maar zoals ik hier al zei... er gaat niets boven je eigen chocolade <3! Sinds ik alles zelf maak heb ik toch een lichtelijke verslaving ontwikkeld. Nu maar eens een mousse, variatie is tenslotte belangrijk.

chiazaad
rijstemelk of water
rauwe cacaopoeder
beetje rauwe cacaoboter en/of kokosolie, au bain marie gesmolten
geraspte kokos
stevia
evt ander zoetmiddel naar keuze

 In de blender, aftoppen met een beetje kokosrasp en rauwe cacaonibs.

De verhoudingen? Die zijn heel persoonlijk. En dat is eigenlijk vooral een goed excuus voor mijn chaotische brein om ongehinderd volledig in het creatieve proces op te gaan ;).  Maar smaken verschillen tenslotte, dus proeven is het sleutelwoord! De chiazaadjes zorgen voor de binding, daarmee bepaal je dus de stevigheid van je mousse. De textuur is iets anders dan anders door de crunch van de chiazaadjes. Met de kokosrasp en cacaonibs erbij is de mousse toch al niet heel glad en dat maakt hem juist zo heerlijk apart.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I never really liked chocolate. Mars, snickers, chunks, bars... it's just not my cup of chocolate. But as I said here: nothing beats home made chocolate <3! Since I make my own stuff I do seem to have developed a mild addiction. I guess. So, a mousse for a change! Just because diversity is important.

chia seeds
rice milk or water
raw cacao
a little raw cacao butter or coconut oil, melted in a bain marie
grated coconut
stevia
coconut palm sugar or xylitol

Put in blender, top with some grated coconut and raw cacao nibs.

Volumes? Well, those are very personal. Or maybe that's just an excuse for my chaotic brain to freely get absorbed in the creative process ;). But hey, taste IS personal. So taste is the key word here! The chia seeds bind it all together, so add more if it's too liquid and wait a while for it to glue it up. The texture is somewhat different from the chocolate mousse you're used to, because the chia seeds add a little crunch. With the grated coconut and nibs, this mousse isn't too smooth in the first place and that is just what makes it so delicously different.


Geniet!

Enjoy!

<3

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen